Blue Paper Strand

Esther van Putten

Coach en Fotograaf
Ik ben Esther van Putten. Geboren in de zomer van 1971 tussen de dravers in de polder van Beverwijk. En sindsdien blijven paarden op mijn pad komen. Ik heb nooit bedacht dat ik ooit met ze zou gaan samenwerken. Maar dit is de mooiste samenwerking die ik ooit heb gehad. Wat een cadeau!!! Door mijn beroep als fotograaf gaat observeren mij natuurlijk af. Iets wat in Equine Asissisted Coaching heel belangrijk is. Veranderingen in houding, mimiek en zelfs het verspringen naar een andere sub-ik worden tot in detail door mij waargenomen. Ook de signalen die de paarden afgeven, worden geobserveerd. Alles in het belang van de fysieke- en emotionele veiligheid van coachee en het paard. Met een open houding zal ik deze observaties oordeelloos en eerlijk als feedback teruggeven. Toen Blue Paper 10 jaar geleden op mijn pad kwam moesten we even aan elkaar wennen. Ik had nog nooit een eigen paard gehad en Blue nog nooit een amazone die alleen maar leuk kon rondhobbelen. Maar het vertrouwen in elkaar was er meteen en inmiddels hebben we al heel wat kilometers rondgehobbeld door de Drentse bossen en de Noord-Hollandse stranden en duinen. Blue laat feilloos merken als ik er met mijn hoofd niet bij ben. Hij brengt mij direct terug in het hier en nu, vergeeft me mijn onkunde in het rijden en veroordeelt mij nooit. Blue is altijd Blue; mijn beste collega ooit!

Opleiding

In 2019 ben ik geslaagd voor de post HBO-opleiding Equine Assisted Coach welke ik heb gevolgd bij Educatief Centrum Keulseweg. EAC is een complete opleiding tot gecertificeerd coach waarmee ik mijn kennis en technieken kan inzetten om samen met de paarden op een professionele manier te coachen.

Deze opleiding is door de NOBCO/ EMCC EQA- geaccrediteerd op practitioner niveau.

Aansluitend heb ik een opleiding voor Jongerencoach gevolgd en afgerond aan het Civas.