Esther van Putten

Esther van Putten

Coach, Fotograaf en Therapeut Systemisch werk
Ik ben Esther van Putten. Geboren in de zomer van 1971 tussen de paarden in de polder van Beverwijk. En sindsdien blijven paarden op mijn pad komen. Ik heb nooit bedacht dat ik ooit met ze zou gaan samenwerken. Maar dit is de mooiste samenwerking die ik ooit heb gehad. Wat een cadeau!!! Zolang ik me kan herinneren houd ik van paarden, bijna alles wat op 4 benen loopt en mooie plaatjes. Dit laatste heb ik ruim 20 jaar geleden omgezet van hobby naar werk en sindsdien fotografeer ik mensen en bedrijfsevenementen. Mijn ervaring in het observeren door het werken als fotograaf neem ik mee in de coachingsessies. Verranderingen in houding, mimiek en zelfs het verspringen naar een andere sub-ik worden tot in detail door mij waargenomen. Ook de signalen die de paarden afgeven, worden geobserveerd. Alles in het belang van de fysieke- en emotionele veiligheid voor jou en de paarden. Waar ik als fotograaf onzichtbaar kan bewegen tussen groepen mensen, ben ik als coach zichtbaar. Sta ik met beide benen aan de grond met een vleugje Hollandse nuchterheid. Zo sta ik ook in de coachingsessie nuchter en open, want paardencoaching en systemisch werk worden nog al eens als zweverig gezien. Niks is zo helder en duidelijk als dit, maar dat moet je wel willen zien.....lees "eerlijk willen kijken naar jezelf". En ik ontmoet jou graag!

De Paarden

Blue Paper

Blue Paper

14 augustus 1995
Deze oude wijze heer heeft een hele sportcarrière achter de rug en mag nu lekker genieten van zijn seniorendag. Hij heeft een groot hart voor iedereen en is een vriendelijk reus. Blue Paper is eerlijk en betrouwbaar en geeft veel rust en vertrouwen. Samen slenteren we uren over het strand en door de duinen. Het is altijd een feestje om met hem op pad te zijn. Blue laat feilloos merken als ik er met mijn hoofd niet bij ben. Hij brengt mij direct terug in het hier en nu, vergeeft me mijn onkunde in het rijden en veroordeelt mij nooit. Blue is altijd Blue; mijn beste collega ooit!
Jayden

Jayden

22 mei 2014
Sensitief! Deze dame is heel duidelijk in wat ze wilt en laat zich absoluut niet om de tuin leiden. Geeft duidelijk haar grenzen aan en wilt ook dat de ander dat doet. Haar grootste hobby is eten. Ze is heel nieuwsgierig en leert graag. Heb je haar vertrouwen, dan doet ze alles voor je. Ze werkt graag met je samen. Jayden zorgt ervoor dat ik scherp blijf en koers hou. Wijk ik af dan is haar koers een groen weiland. Jayden zorgt altijd voor een grote glimlach op mijn gezicht.
The best therapist has fur & four legs. Some will test you, some will teach you, and some will bring out the best in you.

Wie coachen er nog meer mee 🙂

Maggie

Maggie

10 december 2012
Riva

Riva

10 april 2019
Vrija1

Vrija

13 mei 2021
Romeo1

Romeo

13 mei 2021

Opleiding

In 2019 ben ik geslaagd voor de post HBO-opleiding Equine Assisted Coach welke ik heb gevolgd bij Educatief Centrum Keulseweg. EAC is een complete opleiding tot gecertificeerd coach waarmee ik mijn kennis en technieken kan inzetten om samen met de paarden op een professionele manier te coachen.

Deze opleiding is door de NOBCO/ EMCC EQA- geaccrediteerd op practitioner niveau.

Opleiding tot Jongerencoach gevolgd aan het Civas.

Opleiding Familie- en Organisatieopstellingen gevolgd aan het Civas. Aansluitend Masterclass Familieopstellingen/ Therapeut Systemisch Werk