Op een zonnige winderige middag sta ik met Esther aan de rand van een weids weiland gebied. Hier lopen de 2 paarden vrij rond, weggetjes en bruggetje verbinden de weilanden. Nu staan ze op het zand gedeelte, hier begint de coach sessie. Esther stelt vragen en geeft een opdracht. Het verrast mij hoe de paarden op mij reageren en wat ze bij mij oproepen. Ik zie parallellen met mijn leven, en hoe ik soms reageer op mijn werk. De paarden houden me een spiegel voor. Heel leerzaam !
Patricia
Teamleider
Na mijn eerste keer coaching bij Esther en de paarden werd duidelijk dat er nog een thema was waar ik graag aan wilde werken. De 2e keer heeft voor mij heel veel veranderd (nog steeds!). Daar waar de hulpvraag de eerste keer niet concreet genoeg was, was het dat de 2e keer wel en daarmee kwam er ook een duidelijk antwoord. Ik kreeg inzicht in mijn valkuilen en zag heel mooi voor me wat me te doen staat. De paarden hebben een mooie en waardevolle rol in de sessie. Ze zijn vrij om deel te nemen of niet en ze komen wanneer ze willen of wanneer ze je iets willen vertellen. Dan vraag je je misschien af, hoe dan? Dan kan ik alleen maar zeggen: ervaar het zelf!
Als je inzicht wilt in een bepaald thema, gun jezelf dan een sessie bij Esther en de paarden en ga met een hoop inzichten en een fris hoofd weer naar huis! Bovendien is Esther een erg prettige en kundige coach.
Super trots op mijn krantenartikel in het Noord Hollands Dagblad
Annemiek Jansen
Journalist
Ik ben bij Esther terecht gekomen via een krantenartikel, waarin de verslaggeefster een coaching bij haar heeft gevolgd. Ik heb de website bezocht en toen geen moment meer geaarzeld en mezelf direct aangemeld. De eerste keer werd ik zowel door Esther als door de paarden Blue Paper en Amon-Re heel hartelijk begroet. Het klikte direct! In totaal heb ik vier coaching momenten gevolgd. Elke keer was anders. De paarden hebben mij een goede spiegel voor gehouden en Esther is heel goed in het coachen. De woorden vriendelijk, rustig, integer en kundig zijn zeer op hun plaats! Juist door met de paarden te werken krijg je goed inzicht in de dingen waar je tegenaan loopt in je leven. Heel vaak was ik in eerste instantie verrast door het effect tijdens de coaching en door de vragen van Esther kon ik de reacties van mezelf en de paarden beter begrijpen. In elke sessie wordt iets in gang gezet. Het is net alsof er een zaadje wordt gepland en begint te groeien zodra de tijd er rijp voor is. Telkens kreeg ik genoeg om over na te denken en vooral over na te voelen! Vooral dat voelen was een verrassing! De ervaring van de sessies heb ik meegenomen in mijn dagelijks leven. Onbewust werkt het door in mijn doen en laten. Pas dan merk ik het op de meest onverwachte momenten op en herinner ik me vervolgens de bijbehorende woorden. Regelmatig kwam ik er pas na enige tijd (soms een paar weken) achter hoe deze sessies waren geïntegreerd in mijn leven. Het bracht me een regelmatige herkenning in mijn dagelijkse doen. Zonder woorden en zonder er in mijn hoofd bewust mee bezig te zijn. Gewoon te ervaren. Uit mijn hoofd, in mijn lijf! Dit heeft mij veel duidelijkheid en inzicht gegeven en het vermogen om er iets mee te doen. Esther, Blue Paper en Amon-Re, super bedankt voor de coaching en het vertrouwen (en de knuffels van de heren niet te vergeten!)
Het is alweer bijna twee maanden terug dat ik coaching van Esther kreeg. Esther en ik zijn elkaar niet vreemd, maar op het moment van coachen merkte ik daar niets van. Geen vooroordelen, geen aannames, gewoon wij, een open blik, een veilige sfeer, de coaching en de loslopende paarden. De coaching ging over het beginnen van mijn eigen bedrijf, wat middels reïntegratie (heel erg) langzaam opgezet werd. We begonnen met het maken van een tijdlijn door middel van het leggen van tegels. Tegel 1: Het tot nu toe. Tegel 2: het heden. Tegel 3: de administratie. Tegel 4: beginnen. Dat zou rond juni/juli zijn. Ondertussen stonden we bij Tegel 6: "het kopen van een auto" toen een van de paarden zich ermee ging bemoeien. Er moest extra aandacht gegeven worden aan de tegels 3 en 4. Die ene tegel moest daar weg, werd richting de eerdere tegel geschopt en beiden werden een beetje begraven. Op dat moment stonden we in ieder geval even stil bij punt 3 en 4, met het besef dat aan het opstarten extra aandacht te besteden valt. Na de coaching was mijn besluit dan ook dat ik niet meer ging wachten op instanties als werk en het UWV, maar dat ik vast alles ging doen wat ik aan voorbereidingen kon doen. Een meer proactieve houding aannemen en meer in mijn eigen kracht gaan staan. Nog geen 2 weken later, op 1 mei, kreeg ik op mijn werk een telefoontje: "Je mag 13 mei beginnen als ZZP-er." Nu, op 6 juni, als ZZP-er, mét een auto, denk ik nog regelmatig terug aan die ene ochtend. Hoe fijn het was dat de paarden zich er op hun "eigen houtje" mee mochten bemoeien, wat ze mij allemaal hebben willen vertellen die dag en wat een mooie inzichten ze mij persoonlijk hebben meegegeven, door gewoon te zijn wie ze zijn.
Deb
Hoefsmid