Wat is voice dialogue?

Ieder mens bestaat uit vele ‘ikken’. Deze worden ook wel subpersonen genoemd. Ze hebben allemaal invloed op jouw doen en laten, je gedrag en hoe andere mensen jou zien. Sommige subpersonen zijn meer aanwezig en groter dan andere. Deze primaire ‘ikken’ regisseren je leven. Ze voeren vaak de boventoon, waardoor de kleinere ‘ikken’ geen kans krijgen. Terwijl zij juist vaak hele mooie en grootse dingen voor je kunnen doen.

Bewust een keuze maken? Ja dat kan! Door te luisteren naar je ‘ikken’ en te onderzoeken wat ze voor je doen kan je leren om een bepaalde ‘ik’ bewust in te zetten. Makkelijk? Nee! Jouw primaire ‘ikken’ staan niet zomaar hun plek af, maar als je ze een podium biedt waar ze hun zegje mogen doen, dan willen ze best een stapje achteruit doen. En dan pas kan de kleinere ‘ik’ stralen op dat podium en er op dat moment voor jou zijn.

Als Equine Assisted Coach faciliteer ik dat podium waarop jij met het paard kan experimenteren met je ‘ikken’. Paarden zijn van nature expert in het lezen van lichaamstaal en zijn uitermate gevoelig voor de innerlijke belevingswereld van de ander. Zodra er bij jou een verandering plaats vindt, zal het paard je direct, eerlijk en een oordeelloos feedback geven. Zo kan jij direct ervaren wat de uitwerking van de desbetreffende ‘ik’ is.

Voor wie?

  • Voor iedereen die nieuwsgierig is en zich bewust wil worden met welke ‘ik’ hij of zij de dingen in het dagelijkse leven of werk doet.
  • Voor iedereen die durft te experimenteren welke ‘ik’ het beste ingezet kan worden bij een bepaalde situatie.
  • Voor iedereen die kennis wil maken met zijn of haar ‘ikken’.
  • Voor elke ‘ik’ die dit leest en graag een keer gehoord wilt worden.