In G.A.L.O.P naar jouw kern

snel en zonder te vallen

door oordeelloos feedback van paarden

Dit is wat paarden doen. Ze halen je uit je hoofd en brengen je terug naar jouw gevoel. Naar jouw kern, daar waar het allemaal om gaat. Zonder enig oordeel krijg je feedback. Veiliger bestaat niet. Dus je kan niet op je bek gaan. Hoogstens geconfronteerd worden met jouw patronen, aannamens en wat onbewust bij jou leeft.

Paarden maken jouw bewust van dit alles. En wat zo byzonder is…Ze geven jou de kans om te oefenen, om uit te zoeken wat wel en wat niet werkt voor jou. Dit kan je oneindig blijven doen. De paarden zullen je telkens weer open ontvangen, je weer als nieuw zien, je weer een oordeelloos feedback geven.

In G.A.L.O.P methode

In G.A.L.O.P methode is voor iedereen die terug wilt naar zijn kern. We kunnen door verschillende omstandigheden en gebeurtenissen afwijken van onze kern. Dit kan tijdelijk zijn, maar als het langdurig is en je de weg terug naar je kern niet meer kan vinden dan kunnen mentale- en/of fysieke klachten ontstaan. Paarden brengen je weer terug naar jouw kern. Door met ze samen te werken worden onbewuste patronen, gedachten, vergeten gebeurtenissen zichtbaar en wordt de weg terug ook weer zichtbaar. 

Eenmaal terug aangekomen bij jouw kern geeft je rust, zelfvertrouwen, beter weten wie je bent, bewustwording, autentisiteit en handelen vanuit gevoel en kan je dichter bij jezelf blijven.

De in G.A.L.O.P methode bestaat uit 5 sessies van 1,5 uur. Elke sessie bevat zijn eigen specifieke kern die er voor iedereen weer anders uitziet, immers jouw kern is authentiek!

Galoppeer je met mij mee en wil je in G.A.L.O.P naar jouw kern? Neem dan contact met mij op

In deze sessie gaan we jouw grens onderzoeken. Hoeveel grenzen heb je, waar liggen deze, kan je deze goed aangeven en bewaken of gaat iedereen over jouw grens heen. Wie mag dit wel en vooral wie niet. En hoe ga jij om met andermans grenzen? Paarden zijn heel duidelijk in grenzen aangeven. Hoe ziet de grens eruit in jouw kern?

In deze sessie gaan we onderzoeken welke onbewuste aanname en overtuiging jou in de weg staan met wat je wilt bereiken. De paarden zullen je helpen deze bewust te krijgen. Laat je verrassen hoe groot en sterk deze aanname is en hoe bewustwording kan zorgen dat je doel bereikbaar wordt. Welke aanname overschaduwd jouw kern?

In deze sessie kijken we naar jouw leiderschap. Leid jij of lijd jij? Hoe behoud je leiderschap over jouw eigen leven, je loopbaan of andere uitdagingen waar je de regie in eigen handen over wilt hebben. Paarden zijn ultiem in leiderschap. Wie leid de kudde. Waarom loopt het paard wel of niet met je mee. Zit er een leider in jouw kern?

In deze sessie onderzoeken we jouw hulpvraag, studiekeuze, werkrichting, relatie, balans werk/prive of waar jouw behoefte naar wat je wil onderzoeken maar ligt. Verschillende technieken kunnen hiervoor ingezet worden afhankelijk wat zichtbaar moet worden of waar je verheldering over wilt verkrijgen. De paarden kunnen je helpen dit vanuit je gevoel te doen. Het antwoord zit in jouw kern

In deze sessie gaan we kijken naar jouw plek in het systeem. Sta je op je eigen plek? Dit is van essentieel belang om authentiek in jouw kern te zijn. Paarden zijn kudde dieren en daarmee een systeem opzich. Zij geven feilloos aan of jij wel of niet op je plek staat en wat daar de oorzaak of gevolg van is.

In 1 sessie naar jouw kern? Ja dit is mogelijk!

Daar stond ze …  midden in het weiland bij de paarden op het punt om contact met ze te maken.

Even daarvoor had ze me verteld over angsten. Deze angsten belemmerde haar in alles. Met beide armen wees ze een kant op: “Daar wil ik heen, vooruit in plaats van achteruit”.

Nu wilde ze contact maken, maar het lukte haar niet. Vastgenageld aan de grond en met grote verbazing mijn kant op kijkend. Waarom kan ik het niet? Ik ben helemaal niet bang van paarden? Wat gebeurd hier nu?

Ze probeerde het meerdere malen, maar zonder resultaat. De paarden bleven rustig doorgrazen en gaven geen aandacht aan haar. Het hoge woord kwam eruit. AFWIJZING ze voelde zich afgewezen.

Haar verdriet was voelbaar en ik vroeg verder. Ze vertelde dat vader haar en haar moeder bij haar geboorte had verlaten. Bij het uitspreken van dit zag ik de bewustwoording indalen. We waren aangekomen bij de kern. Haar kern!

De paarden liepen het proces uit. Hun taak zat erop. Oordeelloos hadden ze haar feedback gegeven. Emotioneel veilig ook, want ze was zelf tot inzicht gekomen wat de veroorzaker was van haar angsten.

Wil je dit ook? Een eerlijk, direct, maar oordeelloos feedback?

Op een zonnige winderige middag sta ik met Esther aan de rand van een weids weiland gebied. Hier lopen de 2 paarden vrij rond, weggetjes en bruggetje verbinden de weilanden. Nu staan ze op het zand gedeelte, hier begint de coach sessie. Esther stelt vragen en geeft een opdracht. Het verrast mij hoe de paarden op mij reageren en wat ze bij mij oproepen. Ik zie parallellen met mijn leven, en hoe ik soms reageer op mijn werk. De paarden houden me een spiegel voor. Heel leerzaam !
Daar waar de hulpvraag de eerste keer niet concreet genoeg was, was het dat de 2e keer wel en daarmee kwam er ook een duidelijk antwoord. Ik kreeg inzicht in mijn valkuilen en zag heel mooi voor me wat me te doen staat. De paarden hebben een mooie en waardevolle rol in de sessie. Ze zijn vrij om deel te nemen of niet en ze komen wanneer ze willen of wanneer ze je iets willen vertellen. Dan vraag je je misschien af, hoe dan? Dan kan ik alleen maar zeggen: ervaar het zelf! Als je inzicht wilt in een bepaald thema, gun jezelf dan een sessie bij Esther en de paarden en ga met een hoop inzichten en een fris hoofd weer naar huis! Bovendien is Esther een erg prettige en kundige coach.
Telkens kreeg ik genoeg om over na te denken en vooral over na te voelen! Vooral dat voelen was een verrassing! De ervaring van de sessies heb ik meegenomen in mijn dagelijks leven. Onbewust werkt het door in mijn doen en laten. Zonder woorden en zonder er in mijn hoofd bewust mee bezig te zijn. Gewoon te ervaren. Uit mijn hoofd, in mijn lijf! Dit heeft mij veel duidelijkheid en inzicht gegeven en het vermogen om er iets mee te doen.
Na de coaching was mijn besluit dan ook dat ik niet meer ging wachten op instanties als werk en het UWV, maar dat ik vast alles ging doen wat ik aan voorbereidingen kon doen. Een meer proactieve houding aannemen en meer in mijn eigen kracht gaan staan. Nog geen 2 weken later, op 1 mei, kreeg ik op mijn werk een telefoontje: "Je mag 13 mei beginnen als ZZP-er." Nu, op 6 juni, als ZZP-er, mét een auto, denk ik nog regelmatig terug aan die ene ochtend. Hoe fijn het was dat de paarden zich er op hun "eigen houtje" mee mochten bemoeien, wat ze mij allemaal hebben willen vertellen die dag en wat een mooie inzichten ze mij persoonlijk hebben meegegeven, door gewoon te zijn wie ze zijn.

Bij jouw kern en nu?

Aangekomen bij de kern kan in 1 klap alles op zijn plek vallen. Dit kan voor jouw genoeg zijn om verder te kunnen, maar op dit punt kan je ook het gevoel krijgen meer inzicht te willen verkrijgen. In het patroon, de overtuiging of wat maar ook in jouw kern zichtbaar is geworden en waar je aan wilt werken. Dan bied een extra sessie of sessies m

Shopping Basket